Her er børnene i centrum, og forberedelserne omkring måltiderne både før, under og efter vi spiser er et uundværeligt læringsmiljø, hvor de er trygge og ved, hvordan tingene foregår.
Vi tilbyder en ernærings-rigtig kost. Kendeskabet til det gode mad og måltidsvaner starter grundlæggende tidligt i barndommen. Det er vi en stor del af og har ansvar for. Vi følger Sundhedsstyrelsens kost vejledninger til børn i alderen 0-6 år.
- Børn skal opleve en glæde ved sund mad og have lyst til at vælge det i fremtiden.
- Børns kost har stor betydning for deres udvikling og trivsel i hverdagen.
- Ernærings-rigtig kost øger barnets trivsel og koncentration.
- Der er rigtig meget dannelse i og omkring måltiderne.
Forældrebestyrelsen godkender madordningen hvert andet år og personalet evaluerer madordningen jævnligt. Vi tager hensyn til børn med specielle behov for kosten.
Børnene får alle hverdage frokost og to mellemmåltider bestående af frugt, grønt og brød. Desuden serveres der også varm mad. Vi køber så meget økologi, som det er muligt, af hensyn til børnenes sundhed og miljøet. Derudover ønsker vi også at anvende danske råvarer, selvom det ikke altid er økologisk.
Madliste til Frokost og mellemmåltider
- Økologisk fuldkorn Ris med grøntsager og økologisk kødsauce
- Økologisk fuldkorn Pasta med grøntsager, pesto og ost
- Økologisk rugbrød / fuldkornsbrød
- Økologisk leverpostej
- Økologisk ost og fetaost
- Økologisk grød og frugtmos, supplement til børn under 10 måneder
- Danske kogte Kartofler / Kartoffelsalat / linser / bønner
- Torskerogn / Fin makrel
- Frikadeller og fiskefrikadeller
- Kødpølse og spegepølse
- Pålæg: Kylling, kartoffel, skinke, laks, rejer og æg
- Økologisk / Danske æbler, bananer, pærer, vindruer, blommer, melon og agurk